Technolab Leiden, Museum Boerhaave en het Centre of Life Science and Genomics besteden van 26 november tot en met 2 december een week lang aandacht aan nanotechnologie. In deze week komt de Nanosupermarkt, ontwikkeld door bureau Next Nature, naar Leiden. Deze omgebouwde SRV-bus, vol met producten die zijn gemaakt met behulp van nanotechnologie, staat de eerste 4 dagen op het Stationsplein en daarna in de omgeving van Museum Boerhaave. Museum Boerhaave en Technolab zorgen voor een ‘context’ rond de supermarkt en organiseren een gevarieerd programma.

Natuurstructuur

In de binnentuin van Museum Boerhaave maakt beeldend kunstenaar Ludy Feyen een kunstinstallatie. Zij wordt hierin ondersteund voor wat betreft de geometrie door beeldend kunstenaar en ontwerper Carla Feijen. Met Natuurstructuur begeleidt Ludy Feyen het maakproces van een groeiende structuur van reusachtige cellen, uitgevoerd met rode vlechttenen. De installatie zal als een biologisch systeem gedurende de 6 dagen van de Nano themaweek in Boerhaave elke dag een stukje verder groeien. Bezoekers kunnen actief meebouwen en meebepalen hoe het groeiproces van dit natuurlijk organisme zijn uiteindelijke vorm krijgt.

Van elke bouwfase wordt van bovenaf  een foto gemaakt zodat er na een week een filmpje te zien is van Natuurstructuur door mensen handen gevormd. Met dit kunstwerk wil Ludy Feyen inspelen op de ontwikkeling van de nanotechnologie en de betekenis hiervan op de kwaliteit van leven.

www.ludyfeyen.nl

www.carlafeijen.nl

www.geometrievandenatuur.nl